Pagaliau galime rinktis, tad ilgai nelaukus skelbiame pagaliau įvyksiantį Pirmąjį Pavasario seminarą mėsinių galvijų augintojams. Kadangi žolynų sėja jau baigiasi, o seminaro metu dauguma jūsų jau bus nupjovus ir pirmąjį žolynų derlių, šiek tiek koreguosime dienotvarkę, pranešimą apie žolynus paliekant liepos mėnesiui, kai ruošinės rudeninei žolynų sėjai. Tuo tarpu šį katą toliau įdėmiai nagrinėsime kokybiškos jautienos auginimo klausimus.

 

Birželio 17

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Sveiki,

Vėl pavasaris ir vėl susirinksime pasidalinti patirtimi. Kovo 18 dieną (trečiadienis) nuo pat ryto iki vakaro turėsime programą jaučių augintojams, kurioje nagrinėsime aktualiausias šiai dienai temas, o baigsime „lengvąja pasimėgavimo“ paskaita apie temperatūrinio rėžimo svarbą ruošiant šeimynai jautieną ant žarijų.

 

Pagrindinės renginio metu nagrinėjamos temos:

 

Koncentratai ir jų įtaka rezultatui

Rytas Kretavičius dar kartą primins pagrindines koncentratuose naudojamas sudėtines dalis, jų galimas kombinacijas ir išduos paslaptį, kaip sudarinėjo koncentrato, naudoto intensyvios grupės penėjimui, sudėtį. Gintautas Migonis pasidalins trijų identiškai atrinktų buliukų grupių penėjimo rezultatais, ko pasekoje galėsime daryti išvadą kuo skiriasi penėjimas tik žoliniais pašarais (šienainiu), nuo penėjimo šienainiu su traiškytais grūdais ir nuo penėjimo šienainiu su Ryto Kretavičiaus parinktu pilnaverčiu koncentratu. Apžvelgsime kiekvieno pašaro savikainas, kad kiekvienas galėtumėm susidaryti nuomonę apie ekonominį skirtingo penėjimo efektą.

 

Tvarte ar lauke

Dr. Arūnas Rutkauskas pasidalins patirtimi ir naujomis tendencijomis laikant galvijus palaidus. Išimties tvarka turime pažadą po pranešimo nepabėgti ir atsakyti į kylančius veterinarinius klausimus tiesiogiai.

 

Apie iš naujo atrandamą dviratį

Kartais nėra reikalo kiekvienam iš naujo išrasti savo dviratį… Žinoma, savo rankomis surinkta transporto priemonė visada bus miela sielai, tačiau dažnai daug greičiau rezultatą pasieksime tiesiog išsirinkdami norimą modelį. Šio renginio metu Nerijus Zobernis atsakys į intriguojantį klausimą „kodėl Britai nepeni Angus bulių“, tuo pačiu apžvelgdamas skirtingus penėjimo modelius, taikomus skirtingų veislių galvijams.

 

Taip pat

Savo mintimis ir įžvalgomis pasidalins Jungevičiai, Vytas Gudaitis, Raminta Freimanaitė, žodį tars Agaro komercijos direktorė Daina Butėnė, o vakaro pabaigai apie jautienos kepimą pasakos Mėsos Broliai – mūsų kolegos, ilga kasdiene praktika prisijaukinę ugnį ir žarijas.

 

Registracija į seminarą – elektroniniu paštu info@aberdeen-angus.lt

 

Seminaro programa:

2020-03-18 Žolynai, sveikata ir penėjimo racionai.pdf